Pivní dort Aneta
Žádný vtip, ale luxusní moučník!
Ingredience
- 2 hrnky hladké mouky
- 2 hrnky přírodního cukru
- půl kypřicího prášku
- špetka soli
- 220 g másla
- 3 lžíce kvalitního kakaa
- 250 ml černého piva (raději vyšší stupeň)
- 3 malá vejce
- 200 ml zakysané smetany
- máslový krém, banány, marmeláda, marcipán, strouhaná čokoláda, ovoce na ozdobu
Postup:
- Zapneme troubu na 170 stupňů. Do mísy prosejeme mouku s práškem, přidáme cukr a špetku soli.
- V kastrolu rozpustíme máslo, vmícháme kakao, přidáme pivo.
- Vejce vyšleháme se zakysanou smetanou a přidáme k tomu pivní směs.
- Tekutou směsí pak zaděláme těsto, prošleháme a vlijeme do formy vyložené pečicím papírem. Chceme-li dort vysoký, upečeme 2-3 korpusy.
- Pečeme 45-50 minut, uděláme test špejlí. Upečený dort necháme zchladnout.
- Připravíme máslový krém a dort nadvakrát promažeme, do jedné vrstvy vtiskneme kolečka banánu.
- Povrch potřeme do hladka rozmíchanou marmeládou, boky posypeme strouhanou čokoládou, nahoru dáme tence vyválený marcipán a naaranžujeme ovoce.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka