Sekaná s vejci a párkem
Podáváme za tepla nebo za studena – vždycky chutná.
Suroviny:
500 g hovězího masa
500 g vepřového plecka
50 g anglické slaniny
3-4 nožičky párku bez umělého střívka
7 vajec
2 rohlíky
1 cibule
4-5 stroužků česneku
trochu mléka
sůl
pepř
majoránka
špetka mletého sušeného zázvoru
strouhanka
tuk do formy
Postup:
- Uvaříme 5 vajec natvrdo a maso umeleme.
- Do mísy k masu přidáme 2 vejce, nakrájené rohlíky zvlhčené mlékem, prolisovaný česnek a nakrájenou cibuli, podle chuti okořeníme a podle potřeby zahustíme trochou strouhanky.
- Bábovkovou formu nebo formu na biskupský chlebíček vytřeme tukem, vysypeme jemnou strouhankou a vložíme část připravené sekané.
- Do masové směsi mírně zatlačíme vařená oloupaná vejce a nožičky párků a zakryjeme zbylou masovou směsí.
- Dáme do předehřáté trouby a upečeme. Necháme krátce zchladnout, pak opatrně vyklopíme a ostrým nožem krájíme plátky. Podáváme s bramborem, s bramborovou kaší, za studena s chlebem a sterilovanou okurkou.
Související
-
Houbová sekaná nebo karbanátky
Suroviny: 4 den staré housky, hrst sušených hub (nebo čerstvé), cibule, petrželka, sůl, pepř, mléko, 1-2 vejce, případně kousek celeru, trochu tuku.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.