Šišky s cibulkou
Na návštěvě v chudé, ale přitom chutné, kuchyni…
Suroviny:
500 g vařených studených brambor
250 g měkkého tvarohu
200 g hrubé mouky
1 vejce
sůl
cibule
sádlo na osmažení cibule
troška hladké mouky
Postup:
- Uvařené studené brambory nastrouháme na mrkvovém struhadle, přidáme tvaroh, vejce, prosypeme moukou, osolíme a zpracujeme hladké těsto. Dávku mouky můžeme lehce zvýšit, pokud je tvaroh příliš tekutý.
- Z hladkého těsta vyválíme váleček, rozkrájíme na jednotlivé šišky, můžeme je ještě v dlaních zaoblit a vhazujeme do vroucí osolené vody. Mícháním je odlepíme ode dna, a když šišky vyplavou, měly by být uvařené. Raději jednu překrojíme a otestujeme.
- Nakrájenou cibulku poprášíme hladkou moukou, promícháme a osmažíme na rozehřátém sádle pěkně do zlatova. Díky mouce bude pěkně chřupavá. Osmaženou cibulkou pak sypeme jednotlivé porce. Můžeme podávat třeba se sterilovanou okurkou nebo salátem z kysaného zelí.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.