Šišky s cibulkou

Na návštěvě v chudé, ale přitom chutné, kuchyni…

Suroviny:

500 g vařených studených brambor

250 g měkkého tvarohu

200 g hrubé mouky

1 vejce

sůl

cibule

sádlo na osmažení cibule

troška hladké mouky

Postup:

  1. Uvařené studené brambory nastrouháme na mrkvovém struhadle, přidáme tvaroh, vejce, prosypeme moukou, osolíme a zpracujeme hladké těsto. Dávku mouky můžeme lehce zvýšit, pokud je tvaroh příliš tekutý.
  2. Z hladkého těsta vyválíme váleček, rozkrájíme na jednotlivé šišky, můžeme je ještě v dlaních zaoblit a vhazujeme do vroucí osolené vody. Mícháním je odlepíme ode dna, a když šišky vyplavou, měly by být uvařené. Raději jednu překrojíme a otestujeme.
  3. Nakrájenou cibulku poprášíme hladkou moukou, promícháme a osmažíme na rozehřátém sádle pěkně do zlatova. Díky mouce bude pěkně chřupavá. Osmaženou cibulkou pak sypeme jednotlivé porce. Můžeme podávat třeba se sterilovanou okurkou nebo salátem z kysaného zelí.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.