Cibulové řízečky
Vtipný předkrm, nebo zákusek k pivu…
Suroviny:
4 velké cibule
2 vejce
50 g strouhaného sýra eidam
strouhanka
hladká mouka
sůl
tuk na smažení
tatarská omáčka
Postup:
- Strouhaný sýr promícháme se strouhankou (spotřeba je asi 100 g).
- Cibule oloupeme a nakrájíme na silnější kolečka – opatrně, aby se nerozpadla.
- Lehce osušíme papírovou utěrkou, obalíme v hladké mouce, v rozkvedlaných vejcích a nakonec ve strouhance.
- V rozehřátém tuku smažíme po obou stranách do zlatova. Podáváme s vařenými bramborami nebo s kaší, doplníme tatarskou omáčkou.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.