Cibulové řízečky

Vtipný předkrm, nebo zákusek k pivu…

Suroviny:

4 velké cibule

2 vejce

50 g strouhaného sýra eidam

strouhanka

hladká mouka

sůl

tuk na smažení

tatarská omáčka

Postup:

  1. Strouhaný sýr promícháme se strouhankou (spotřeba je asi 100 g).
  2. Cibule oloupeme a nakrájíme na silnější kolečka – opatrně, aby se nerozpadla.
  3. Lehce osušíme papírovou utěrkou, obalíme v hladké mouce, v rozkvedlaných vejcích a nakonec ve strouhance.
  4. V rozehřátém tuku smažíme po obou stranách do zlatova. Podáváme s vařenými bramborami nebo s kaší, doplníme tatarskou omáčkou.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.