Vepřové filety s cibulovou omáčkou

20dkg vepřového masa, necelé deci červeného vína, 1 stroužek česneku, půl lžičky rozmarýnu, půl lžičky šalvěje, 1 velká červená cibule, trocha másla, lžíce oleje, lžíce červeného vinného octa, 1 větší sladké jablko, 1 lžíce želé z červeného rybízu a cukr. Z vína, podrceného česneku a bylinek si uděláme marinádu do které naložíme na celý den filety z vepřového masa. Na pánvi rozehřejeme olej s trochou másla, do měkka osmažíme cibuli, přidáme ocet, nastrouhané jablko, trochu cukru a budeme to 15 minut vařit za stálého míchání. Naložené maso si na oleji opečeme z každé strany 3 až 4 minuty. Potom k masu přidáme marinádu, želé z červeného rybízu a několik minut necháme vařit. Servírujeme maso, zalité cibulovou omáčkou.

    Nejnovější recepty

    E-shop Českého rozhlasu

    Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

    Václav Žmolík, moderátor

    tajuplny_ostrov.jpg

    Tajuplný ostrov

    Koupit

    Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.