Houbové škvarečky
Sádlu se rozhodně nevyhneme!
Suroviny:
žampiony (v sezóně bedly nebo masáky)
sádlo
sůl
kmín
Postup:
- Houby očistíme a nakrájíme na kousky – ani moc malé, ani moc velké.
- Na pánvi rozehřejeme sádlo (ideálně doma škvařené), vložíme nakrájené houby, osolíme, okmínujeme a za stálého míchání opékáme. Pokud se sádlo vsákne, trochu ho přidáme.
- Houbové škvarky necháme na síti okapat z tuku, podáváme s chlebem.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor

Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.