Salát z čočky a červené řepy
Výborně zasytí i samotný!
Suroviny:
250 g uvařené čočky
1 menší uvařená nebo upečená červená řepa
4 lžíce majonézy
2 stroužky česneku
sušená majoránka
sůl
pár kapek vinného octa
Postup:
- Červenou řepu předem uvaříme nebo zabalenou do alobalu upečeme. Trvá to poměrně dlouho, tak pro pečení využijeme dobu, kdy pečeme něco jiného. Uvařenou řepu lze už i koupit.
- Neloupanou čočku uvaříme, jak jsme zvyklí a necháme vychladnout.
- Řepu nakrájíme na malé kostičky, smícháme s uvařenou čočkou, okořeníme rozemnutou majoránkou a nakonec vmícháme majonézu, předem ochucenou solí, utřeným česnekem a trošičkou vinného octa.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka