Vepřové výpečky
Vepřové z českých stolů hned tak nevymizí!
Suroviny:
libovější bůček
cibule
česnek
hořčice
kmín
sůl
Postup:
- Maso nakrájíme na kousky, osolíme, okmínujeme a promneme v pekáči nebo v zapékací míse s hořčicí, utřeným česnekem a nakrájenou cibulí.
- Trochu podlijeme a dáme do vyhřáté trouby zakryté péci do měkka.
- V závěru pečení odklopíme, aby se maso vypeklo pěkně do zlatova. Podáváme s bramborovým knedlíkem a špenátem, nebo s hořčicí a křenem ke chlebu. Za studena pak lze i umlít na výbornou pomazánku.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor

Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.