Kremrole s ovocným krémem

I klasika může mít své variace!

Suroviny:

1 listové těsto

1 měkký tvaroh

200 ml šlehačky

marmeláda podle chuti

cukr podle chuti

Postup:

  1. Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále do tenka a potřeme rozkvedlaným vajíčkem.
  2. Potřené těsto nakrájíme na proužky asi 3 cm široké a dlouhé tak, abychom je mohli navinout na kovové trubičky pro pečení kremrolí. Trubičky s navinutým těstem naskládáme na pečicí papír na plechu a v dobře předehřáté troubě upečeme.
  3. Zatímco upečené kremrole chladnou, připravíme si krém – tvaroh ušleháme se šlehačkou do hladka, podle chuti přidáme marmeládu, případně i dosladíme.
  4. Cukrářským sáčkem pak plníme vychladlé kremrole a můžeme je ještě poprášit cukrem moučkou. Dlouho neskladujeme, aby těsto příliš nenavlhlo.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

    Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

    jak_klara_obratila_na web.jpg

    Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

    Koupit

    Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.