Plněné žampiony

Nejjednodušší varianta, kterou můžete obohacovat podle fantazie.

Suroviny:

žampiony

vejce

cibule

kousek másla

suroviny na trojobal – hladká mouka, vajíčko, strouhanka

sůl

pepř

tuk na smažení

Postup:

  1. Žampionům vylomíme nožičky a oloupeme hlavičky.
  2. Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené žampionové nožičky, osolíme, opepříme, udusíme a nakonec vmícháme vejce a necháme srazit. Můžeme obohatit nakrájeným uzeným nebo trochou strouhané nivy…
  3. Očištěné hlavičky žampionů naplníme, obalíme jako řízek a v rozehřátém tuku usmažíme.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.