Plněné žampiony
Nejjednodušší varianta, kterou můžete obohacovat podle fantazie.
Suroviny:
žampiony
vejce
cibule
kousek másla
suroviny na trojobal – hladká mouka, vajíčko, strouhanka
sůl
pepř
tuk na smažení
Postup:
- Žampionům vylomíme nožičky a oloupeme hlavičky.
- Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené žampionové nožičky, osolíme, opepříme, udusíme a nakonec vmícháme vejce a necháme srazit. Můžeme obohatit nakrájeným uzeným nebo trochou strouhané nivy…
- Očištěné hlavičky žampionů naplníme, obalíme jako řízek a v rozehřátém tuku usmažíme.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.