Králík na šalvěji
Nemáte-li králíka, můžete vyzkoušet s masem jehněčím.
Suroviny:
2 králičí stehna nebo 2 porce ze hřbetu
2-3 dl červeného vína
1 menší cibule
1stroužek česneku
1 lžíce hořčice
šalvěj – může být čerstvá nebo sušená
pepř
sůl
olej nebo máslo
Postup:
- Porce masa osolíme, opepříme a na rozehřátém tuku ze všech stran opečeme.
- Opečené maso vyndáme na talíř, potřeme hořčicí.
- V tuku po opečení zpěníme nakrájenou cibuli a nakrájený česnek, na to položíme králičí porce, podlijeme polovinou vína a mírně asi půlhodinky dusíme.
- Pak dolijeme zbytek vína a dodusíme do měkka. Přidáme nasekanou čerstvou šalvěj nebo sušenou, kterou jsme předem namočili v troše vody nebo vína. Necháme přejít var, podáváme s vařenými bramborami nebo s knedlíkem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.