Králík na šalvěji

Nemáte-li králíka, můžete vyzkoušet s masem jehněčím.

Suroviny:

2 králičí stehna nebo 2 porce ze hřbetu

2-3 dl červeného vína

1 menší cibule

1stroužek česneku

1 lžíce hořčice

šalvěj – může být čerstvá nebo sušená

pepř

sůl

olej nebo máslo

Postup:

  1. Porce masa osolíme, opepříme a na rozehřátém tuku ze všech stran opečeme.
  2. Opečené maso vyndáme na talíř, potřeme hořčicí.
  3. V tuku po opečení zpěníme nakrájenou cibuli a nakrájený česnek, na to položíme králičí porce, podlijeme polovinou vína a mírně asi půlhodinky dusíme.
  4. Pak dolijeme zbytek vína a dodusíme do měkka. Přidáme nasekanou čerstvou šalvěj nebo sušenou, kterou jsme předem namočili v troše vody nebo vína. Necháme přejít var, podáváme s vařenými bramborami nebo s knedlíkem.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.