Ovocný kuřecí salát
Menší porce poslouží jako předkrm, větší porce jako příjemné letní jídlo…
Suroviny:
1 čtvrtka pečeného kuřete
1 jablko navinulé
1 menší pomeranč
50-100 g celeru
citronová šťáva
dobrý olivový olej
Postup:
1. Pečené maso nakrájíme na úhledné kousky.
2. Jablko nahrubo nastrouháme, celer nastrouháme najemno a oloupaný pomeranč nakrájíme na tenké plátky, které ještě rozkrájíme na velikost sousta.
3. V míse smícháme maso, ovoce a celer, zakápneme citronovou šťávou (můžeme s ní zakapat už strouhané jablko a celer, zabráníme tím zhnědnutí) a olejem. Podle vlastní chuti dosolíme, ale ne moc, pečené maso už slané je a ovoce si soli nežádá.
Dobrou chuť vám přeje Monika Beránková a Český rozhlas Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.