Kočičák
Pohled do kuchyně staročeské... Suroviny a postup:Brambory oloupeme a v osolené vodě s kmínem uvaříme. Když jsou měkké, vodu si slijeme do hrnku. V jiném hrnci uvaříme kysané zelí (doporučený poměr je 2 váhové díly brambor na 1 díl zelí) a po uvaření si vodu rovněž slijeme do hrnku, kde už je voda z brambor. Brambory rozšťoucháme, vmícháme uvařené zelí a pokud je hmota příliš hustá, naředíme si ji podle libosti slitými vodami. Chuť doladíme utřeným česnekem, který do brambor se zelím vmícháme. Na talíři přelijeme cibulkou, předem osmaženou na sádle anebo ji vmícháme rovnou do kočičáku.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.