Silvestrovská polévka

Rozhodně den předem...Suroviny a postup:Do vody dáme vařit vymačkané kysané zelí, nakrájenou cibuli, na kostky nakrájené brambory, okořeníme bobkovým listem, novým kořením, celým pepřem, kmínem a osolíme, přidáme hrst sušených hub a paprikovou klobásku (1-2 nožičky) vcelku. Když jsou brambory uvařené, klobásku vyndáme a nakrájíme na kolečka. Z tuku Ceres a hladké mouky uděláme jíšku, do zchladlé přidáme sladkou i pálivou mletou papriku, necháme úplně vystydnout, do polévky zavaříme kostičku masoxu, pak přidáme jíšku - polévka by neměla být moc hustá, podle chuti dokořeníme.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A HANKA STROBACHOVÁ!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.