Dršťková polévka z cukety
Protáhli jste večerní posezení? Spravte si chuť...
Suroviny: 4 lžíce oleje, 1 velká cibule, 2 lžíce hladké mouky, lžička mleté sladké papriky, 50 dkg cukety, 1 bujonová kostka, sůl, pepř, majoránka, česnek. Postup: Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, osmahneme na středně světlou jíšku a do ní vmícháme papriku - můžeme podle chuti přidat i ostrou. Pak za stálého šlehání zalijeme vodou, přidáme nastrouhanou dužinu cukety a bujonovou kostku a asi 20 minut vaříme. Okořeníme podle chuti, zdobíme petrželkou.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A JARMILA ŠVEJDOVÁ!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor

Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.