Beef stew - hovězí s bramborami
Vzpomínka na irskou domovinu?
Suroviny a postup: Asi čtvrt kg libového hovězího nakrájíme na kousky, obalíme v hladké mouce a opečeme na trošce oleje v hrnci. Na jiném oleji na velké pánvi orestujeme nakrájenou cibuli, 1 nakrájenou mrkev, 1 nakrájený celerový řapík a asi tři čtvrtě kg oloupaných nakrájených brambor, zalijeme vodou a povaříme. Pak přendáme do hrnce s opečeným masem, zakryjeme pokličkou a společně dodusíme, pak dosolíme. Jako přílohu podáváme chléb.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor

Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.