Lepenice
Lepenice nejen lepí, ale taky chutná...
Suroviny a postup: Oloupané brambory uvaříme ve vodě se solí a kmínem. Zvlášť udusíme nakrájené kysané zelí. Brambory scedíme, rozmačkáme, zalijeme horkým mlékem (na čtvrt kg brambor asi 2 lžíce), vmícháme zelí a na talíři pak přelijeme nakrájenou cibulkou, osmaženou na sádle nebo jiném tuku.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor

Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.