Srnčí minutkový guláš
Je-li čas honů...
Suroviny: Půl kg srnčí kýty, 60 g žampionů, 2 cibule, 4 lžíce oleje, 2 lžíce másla, 2 lžíce rajčatového protlaku, 8 lžic vývaru z kostky, mletá sladká paprika, mletý pepř, sůl. Postup: Odblaněné maso nakrájíme přes vlákna na hranolky, zakápneme lžicí oleje a necháme v chladničce ě dny křehnout. Pak maso osolíme, okořeníme a zprudka osmahneme na oleji a másle, přidáme na nudličky nakrájenou cibuli, na plátky nakrájené žampiony, osmažíme, vmícháme protlak, smažíme 1 minutu, zalijeme vývarem, povaříme minutu a podáváme s opečenými bramborami.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A MARIE POKORNÁ!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor

Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.