Roštěnky Esterházy
Tip na nedělní oběd...
Suroviny a postup:4 roštěnky po okraji nařízneme, aby se nekroutily, jemně naklepeme, osolíme, opepříme, poprášíme hladkou moukou a prudce opečeme po obou stranách na 2 lžících sádla a 1 lžíci másla. Pak maso přendáme do zapékací mísy, posypeme kolečky mrkve a petržele a sekanou cibulí, zalijeme to tukem z opékání masa, přidáme trochu vývaru, zakryjeme a dusíme doměkka. Nakonec zahustíme 2 dl kysané smetany s trochou hladké mouky. S rýží.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor

Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.