Kaiserschmorrn - císařský trhanec
Na jazyku to drnčí i sládne zároveň...
Suroviny a postup: V 3 dl mléka rozšleháme 4-5 žloutků, 60 g cukru, špetičku soli a pak přidáme 150 g polohrubé mouky a nakonec zlehka vmícháme sníh ze 4-5 bílků. Lijeme na vymaštěnou pánev, opečeme, posypeme rozinkami, roztrháme vidličkou na kusy, ještě poprášíme vanilkovým cukrem a znovu opečeme. Na talíři pak přelijeme malinovým sirupem a zdobíme kompotem.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka