Piškot s krémem a šlehačkou
Pro labužníky...
Suroviny: 200 g polohrubé mouky, 4 vejce, 200 g cukru, 4 lžíce horké vody, 1 šlehačka v prášku, strouhaná čokoláda, krém: půl litru mléka, 2 jahodové pudinky, 4 lžíce cukru, 1 vanilkový cukr, 1 tvaroh, 250 g hery. Postup: Z mléka, pudinkového prášku a cukru uvaříme pudink. Do vychladlého zašleháme vanilkový cukr, tvaroh a heru. A připravíme těsto. Žloutky ušleháme s cukrem a přidáváme po lžících vodu. Pak vmícháme mouku, nakonec sníh z bílků. Plech vymažeme a vysypeme moukou. Upečeme, zchladlý piškot potřeme krémem a na krém dáme vrstvu šlehačky ušlehané podle návodu na sáčku. Povrch posypeme nastrouhanou čokoládou.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A LADISLAV BÁBA!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor

Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.