Tortily
Bez tortil by mexická kuchyně nebyla úplná...
Suroviny a pracovní postup: Pokud máme jemnou instantní kukuřičnou mouku, odebereme dva hrnky, lehce osolíme a hrnkem vlahé vody zaděláme těsto, dobře hněteme, aby se suroviny spojily. Pak těsto rozdělíme na 10 až 12 kousků, každý ještě prohněteme a pak mezi dvěma archy alobalu těžkým kastrolem lisujeme tenké placky. Postupně je pečeme na rozpálené tefalové pánvi nebo litinovém tálu po obou stranách. Můžeme si pomoci tak, že alobalovou fólii nejprve na povrchu placky necháme a teprve před obracením na druhou stranu ji sundáme. Měla by být suchá, s malými skvrnkami, stále vláčná. Taky můžeme připravit tortily z pšeničné mouky - na dva hrnky hladké mouky přidáme půl hrnku vlahé vody, trochu soli a lžičku sádla. Opět musíme dobře propracovat, až se tvoří puchýřky. A můžeme taky smíchat mouku pšeničnou se stejným dílem jemné mouky kukuřičné. Tortily se plní různými masovými nebo zeleninovými náplněmi.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor

Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.