Řízky naruby

Zkuste specialitku paní Jarky Beranové...

Suroviny a pracovní postup: Můžeme použít maso vepřové, drůbeží nebo hovězí. Plátky masa naklepeme, osolíme a podle chuti opepříme nebo potřeme česnekem. Pak je obalíme "obráceně", tzn. nejdřív ve strouhance, pak ve vejci rozšlehaném s trochou piva a nakonec v mouce. Řízky lehce osmahneme na malém množství tuku nebo na tefalové pánvi. Dno kastrolu nebo pekáče poklademe plátky anglické slaniny nebo syrového uzeného bůčku a na to dáme na proužky nakrájenou cibuli, na cibuli osmažené řízky, opět je zakryjeme cibulí a navrch dáme znovu plátky anglické slaniny nebo uzeného bůčku. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme - drůbeží je hotové asi za půlhodiny, vepřové za 40 minut, nejdéle trvá hovězí. Vepřové a hovězí se musí trochu hlídat a podle potřeby podlít. Hranolky, brambory, bramborová kaše, rýže.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!