Řízky naruby
Zkuste specialitku paní Jarky Beranové...
Suroviny a pracovní postup: Můžeme použít maso vepřové, drůbeží nebo hovězí. Plátky masa naklepeme, osolíme a podle chuti opepříme nebo potřeme česnekem. Pak je obalíme "obráceně", tzn. nejdřív ve strouhance, pak ve vejci rozšlehaném s trochou piva a nakonec v mouce. Řízky lehce osmahneme na malém množství tuku nebo na tefalové pánvi. Dno kastrolu nebo pekáče poklademe plátky anglické slaniny nebo syrového uzeného bůčku a na to dáme na proužky nakrájenou cibuli, na cibuli osmažené řízky, opět je zakryjeme cibulí a navrch dáme znovu plátky anglické slaniny nebo uzeného bůčku. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme - drůbeží je hotové asi za půlhodiny, vepřové za 40 minut, nejdéle trvá hovězí. Vepřové a hovězí se musí trochu hlídat a podle potřeby podlít. Hranolky, brambory, bramborová kaše, rýže.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor

Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.