Šlehačkový štrúdl
Pro hubené...
Suroviny a pracovní postup: Těsto zpracujeme z 1 šlehačky, 1 hery a 37 dkg hl. mouky, přidáme špetku soli. Necháme odpočinout, pak rozválíme, pomastíme máslem, posypeme strouhankou, poklademe strouhanými, trochu vymačkanými jablky, osladíme, dáme vanilkový cukr, skořici, rozinky i ořechy. Zavineme a nejlépe na pečicím papíru upečeme do zlatova.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A AUTORKA RECEPTU BOŽENA ŠEDIVÁ!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor

Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.