Štrůdl
Nevíte, co s padanými jablky?
Suroviny: 40 dkg hladké mouky, 1 vajíčko, 1 prášek do pečiva, 2 lžíce octa, 1 hera a 5 dkg cukru, jablka, strouhanka, rozinky, ořechy.
Pracovní postup: Vše zpracujeme, vyválíme 2 placky, jemně posypeme strouhankou a pak strouhanými jablky, poprášíme skořicí, přidáme rozinky nebo ořechy, zavineme, konce stlačíme, potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A AUTORKA RECEPTU LUDMILA KOŠNÁROVÁ!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.