Vepřové kotlety v alobalu
To je hodno mistra kuchaře...
Suroviny: 4 větší kotlety, česneková pasta, mletý pepř, olej na alobal, ještě jedna lžička oleje a lžička másla, 5 žampionů neb jiných hub, 2 párky a 1-2 vejce.
Pracovní postup: Maso do poloviny odřízneme od kosti, nařízneme po obvodu, naklepeme, potřeme česnekovou pastou, opepříme a položíme na olejem potřený kus alobalu (každou kotletu zvlášť). Na rozehřátém másle s olejem osmahneme nakrájené houby, přidáme oloupaný a na kolečka nakrájený párek, mírně podlijeme a dusíme. Nakonec vmícháme vejce. Touto směsí poklademe kotlety, dobře zabalíme, aby nevytékala šťáva a pod grilem upečeme.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A AUTORKA RECEPTU MARIE POKORNÁ!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor

Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.