Tatarská omáčka z cukety
Z cukety můžete udělat cokoli...
Suroviny: 2 kg cukety, 2 cibule, 1 palička česneku, 4 papriky, 1 feferonka, křen dle chuti, 2 dl oleje, 130 g cukru, 0,5 dl octa, 2 dl hořčice obyčejné, 3 lžičky soli, lžička mletého pepře.
Pracovní postup: Cuketu, cibuli, česnek, papriky, feferonku a křen nakrájíme a uvaříme do měkka, přebytečnou vydušenou vodu slijeme a do směsi zeleniny přidáme olej, cukr, ocet, hořčici, sůl a pepř, promícháme a vše rozmixujeme. Plníme do skleniček a sterilujeme 10-15 minut při 80 °C. Používáme jako přílohu k masu, sýrům, na brambory, chlebíčky...
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A AUTOR RECEPTU VLASTIMIL TRNAVSKÝ!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.