Půlroční koláčky
Jestli si chcete ušetřit shon o Velikonocích...
Suroviny: Půl kg hladké mouky, 25 dkg másla nebo hery, 2 vejce, 4 dkg droždí, sůl, trocha mléka na zadělání kvásku, 1 prášek do pečiva, různé náplně a moučkový cukr na obalení.
Pracovní postup: Všechny suroviny zpracujeme na vále a hned z těsta po částech vyvalujeme tenkou placku, kterou rádýlkem nakrájíme na čtverečky - čím menší, tím úhlednější a lepší. Plníme buď povidlovou nebo tvarohovou nebo ořechovou náplní, uděláme šátečky (spojíme vždy dva protilehlé rohy) a hned pečeme. Ještě teplé obalujeme v moučkovém cukru. Z uvedeného množství je tak 70-80 kusů a "pod kulometem" opravdu vydrží až půl roku vláčné...
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A AUTORKA RECEPTU JARKA BERANOVÁ!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.