Preclíky
Preclíky se nosívaly z pouti...
Suroviny: 200 g hladké mouky, sůl, 130 g másla, 1 vejce, žloutek na potření, kmín na posypání.
Pracovní postup: Mouku, sůl, máslo a vejce promísíme, z těsta uděláme váleček, nakrájíme ho na malé kousky. Z každého kousku vyválíme tenký váleček, stočíme do tvaru preclíku - "brejle" nebo kolečko - potřeme žloutkem, posypeme kmínem a solí. Můžeme volit i jiné kombinace - mák, sezam, lněné semínko. Dáme na plech a upečeme.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A AUTOR RECEPTU JIŘÍ SVĚTLÍK!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor

Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.