Ledovky

Fakt jste ještě nezačali/y s cukrovím?

Suroviny a pracovní postup: Půl kg polohrubé mouky, 1 máslo (nebo půl másla a půl hery), 30 dkg pudru cukru, 2 celá vejce a půl prášku do pečiva - zpracujeme na těsto a rozdělíme na dva díly. Do prvního dílu umeleme 12 dkg lískových oříšků, do druhého přidáme lžičku skořice a lžíci kakaa. Z obojího těsta vykrájíme kolečka nebo jiné tvary a upečeme.
Náplň: 20 dkg másla, 18 dkg cukru pudru a 2 vanilky (cukry) utřít, vyšlehat. Uvařit ze čtvrt litru mléka a dvou lžic polohrubé mouky hustou kaši, nechat vychladnout a vmíchat do utřeného tukového základu. Náplní pak slepujeme upečená kolečka - vždy jedno světlé a jedno tmavé. Na povrch dáme ještě polevu - rozpustíme 1 čokoládu na vření a 5 dkg tuku omega, přidáme lžičku kakaa a lžičku pudru, navrch můžeme zdobit půlkou spařené a oloupené mandle, vlašských ořechem a podobně.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A AUTORKA RECEPTU HANA STROBACHOVÁ!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.