Rebarborový džem
I rebarbora může sládnout na jazyku...
Suroviny: 1 kg rebarbory, 1 kg cukru, 1 a půl pektogelu, 4 banány a 2 kiwi.
Pracovní postup: Rebarboru oloupeme, nakrájíme na centimetrové kousky, zasypeme polovinou cukru a necháme nejlépe přes noc stát. Pak vaříme prudce asi 5 minut, nato přidáme banány a kiwi, dosypeme druhou půlku cukru, který jsme smíchali s pektogelem a vaříme znovu 5 minut. Před koncem varu můžeme přidat na špičku nože petolu. Plníme do vyvařených skleniček, zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru. Je výborný na vdolcích nebo palačinkách.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A AUTORKA RECEPTU OLDŘIŠKA VAICOVÁ!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.