Pampeliškový sirup
Pampeliška je zlatovlasá princezna...
Suroviny: 200 pampeliškových květů, 1-2 citrony, 1 a půl kg cukru, 1 a půl litru vody.
Pracovní postup: Nasbíráme květy pampelišek v čistém prostředí, zalijeme je vodou (dáme pozor, aby smalt na nádobě nebyl oprýskaný) a necháme do druhého dne v chladu. Druhý den přecedíme přes jemnou tkaninu, lehce vymačkáme a přidáme omyté a nakrájené citrony i s kůrou - ale bez jadérek! Vmícháme i cukr a za občasného míchání a stálého dozoru svaříme, až sirup zhoustne. Za tepla nalijeme do vymytých, vypařených skleniček od dětské výživy, zavíčkujeme a v chladu a suchu uložíme. Chutný je do čaje apod.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka