Samuraj
Po dobrém jídle se ani samurajovi nechce páchat harakiri...
Suroviny: Jakékoli minutkové maso, cibule, 2-3 feferonky, sůl, pepř, červená nepálivá paprika, karí, worcestrová omáčka.
Pracovní postup: Maso nakrájíme na kostičky (může to být např. vepřová kýta nebo kuřecí řízky...), nakrájíme také cibuli a smícháme s ostatními surovinami. Dáme do ledničky aspoň na 4 hodiny odležet a pak dáme na rozpálený tuk. Podáváme s opečenými bramborami, hranolky nebo chlebem.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A AUTORKA RECEPTU MARIE GUDROVÁ!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.