Těstovinový salát se šunkou nebo tuňákem

Ke grilovanému masíčku chutná i salát...

Suroviny: 250 g těstovin, sůl, 5-6 lžic bylinkového octa, svazek jarních cibulek, 2 větší rajčata, 200 g vařené šunky (nebo tuňák v konzervě), 1 stroužek česneku, mletý pepř, mletá sladká paprika, 4 lžíce oleje.

Pracovní postup: Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody - vaříme asi 10 minut, až trochu změknou, pak slijeme, ochladíme studenou vodou a necháme okapat, smísíme s octem. Cibulky nakrájíme na jemné proužky, rajčata přelijeme vroucí vodou, oloupeme, vyndáme jadérka a dužinu nakrájíme na proužky, šunku na kostičky a česnek utřeme. Všechno přidáme k těstovinám, podle chuti osolíme, opepříme, opaprikujeme a vmícháme olej. Salát připravujeme z různých druhů těstovin současně. Hodí se ke grilovanému masu, rybám - anebo jako lehčí večeře samostatně.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A AUTORKA RECEPTU MARTINA NOVÁKOVÁ!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.