Topinky s vaječným tajemstvím
Topinky jsou rychlovka, ale taky specialita pro vzácnou návštěvu...
Suroviny: Plátky tmavého chleba, ke každému plátku 1 vejce a lžíci sýra žervé, česnek, sůl, pepř, pažitka a rajčata na ozdobu, tuk na smažení.
Pracovní postup: Vejce uvaříme natvrdo, vychladíme, rozkrojíme napůl a vyndáme žloutky. Utřeme je se solí, česnekem, pažitkou, znovu naplníme do bílkových mističek a dáme do chladu ztuhnout. Plátky chleba osmažíme po obou stranách, na horké topinky položíme naplněné půlky vajíček řezem dolů, ozdobíme plátky rajčat, která lehce opepříme a osolíme a podáváme i vzácné návštěvě. Ve slušné společnosti si česnekovou pochoutku berou všichni...
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor

Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.