Topinky s vaječným tajemstvím

Topinky jsou rychlovka, ale taky specialita pro vzácnou návštěvu...

Suroviny: Plátky tmavého chleba, ke každému plátku 1 vejce a lžíci sýra žervé, česnek, sůl, pepř, pažitka a rajčata na ozdobu, tuk na smažení.

Pracovní postup: Vejce uvaříme natvrdo, vychladíme, rozkrojíme napůl a vyndáme žloutky. Utřeme je se solí, česnekem, pažitkou, znovu naplníme do bílkových mističek a dáme do chladu ztuhnout. Plátky chleba osmažíme po obou stranách, na horké topinky položíme naplněné půlky vajíček řezem dolů, ozdobíme plátky rajčat, která lehce opepříme a osolíme a podáváme i vzácné návštěvě. Ve slušné společnosti si česnekovou pochoutku berou všichni...

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!