Bifteki

Není biftek jako biftek - zkuste ten řecký, kterému se říká...

Suroviny: 1/4 kg zadního hovězího, 1/4 kg vepřového plecka, 2-3 cibule, 2 stroužky česneku, sůl pepř, malá sklenka vody na vymíchání, zelenina na ozdobu.

Pracovní postup: Libové hovězí dvakrát jemně umeleme, vepřové umeleme jednou a semeleme při tom i česnek. Cibuli usekáme. Do šlehače dáme jemně mleté hovězí maso a přidáváme postupně ledovou vodu (necelé 1 dl celkem) - vyšleháme jemnou hmotu, do ní pak přidáme pepř (nemusíme jím šetřit), přidáme mleté vepřové maso a cibuli, osolíme. Pokud šlehač "nebere", domícháme hmotu ručně. Ruce si namáčíme ve studené vodě a tvarujeme malé placičky. Pečeme nad dřevěným uhlím nebo na pánvi, na talíři zdobíme salátem a rajčetem.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS ÚSTÍ NAD LABEM!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.