Meruňkový koláč pod sněhem
Když vaří farská kuchařka, skvostně to vypadá, voní i chutná...
Suroviny: 200 g hladké mouky, 140 g másla, 100 g cukru, 3 vejce, necelé kilo meruněk, 100 g mandlí, sůl, tuk na plech.
Pracovní postup: Do mouky rozdrobíme máslo, přidáme 70 g cukru, 2 žloutky a špetku soli - vypracujeme hladké těsto. Rozválíme, položíme na vymazaný plech a zapečeme. Připravíme si rozpůlené meruňky, ještě nedopečený koláč jimi poklademe, posypeme zbylým cukrem a potřeme tuhým sněhem ze 3 bílků, do kterého jsme přimíchali nastrouhané (předem spařené a oloupané) mandle. V mírné troubě dopečeme.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS ÚSTÍ NAD LABEM!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka