Grenadýr
Grenadýr je: člen královské gardy - rázná žena - báječné, rychlé, levné a možná i zdravé jídlo...? "cé" je správně...
Suroviny: 1 kg brambor, 1/4 kg kolínek (ale mohou to být i jiné těstoviny), 1 balíček tvarohu, kousek másla nebo trochu oleje na omaštění, kmín, petrželka nebo pažitka nebo mladá cibulková nať, sůl.
Pracovní postup: Brambory oloupeme, rozkrájíme a v osolené vodě s kmínem uvaříme, vedle dáme vařit do osolené vody těstoviny. Když je obojí uvařené, scedíme vodu, smícháme, podle chuti lehce přimastíme, přidáme rozdrobený tvaroh a promícháme. Na talíři zdobíme pažitkou nebo petrželkou, zapíjíme kefírem.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS ÚSTÍ NAD LABEM!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor

Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.