Čínský salát

Suroviny: 60 dkg čínského zelí, 5 dkg máčených černých hub, 5 dkg kápie, 2 lžíce octa, 1 lžíce cukru, 3 malé chilli papričky, 6 zrnek jamajského pepře, 3 lžičky oleje, špetka zázvoru a sůl.

Postup: Maso dáme vařit se zeleninou, s kořením, se solí. Až bude měkké tak maso i zeleninu vyndáme, vývar přecedíme a vložíme do něj na kousky nakrájené brambory. Chvilku povaříme, zahustíme smetanou rozmíchanou s moukou. Chvilku povaříme, vrátíme tam na kousky nakrájené maso, zeleninu, drobně nakrájená vajíčka a úplně nakonec jemně rozsekaný šťovík. Necháme přejít varem a odstavíme to. Podáváme horké s celozrnnou bagetou.

autor: Petr Novotný

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.