Labužnické želé z černé kávy

Suroviny: 30 kostek cukru, 3 lžíce vody, 600 ml filtrované kávy, 15 g želatiny, hoblinky hořké čokolády, ušlehaná šlehačka.

Postup: Z cukru a vody připravíme sirup, přidáme kávu a směs zahustíme želatinou. Nalijeme do formy a dáme vychladnout. Želé z černé kávy podáváme s ušlehanou šlehačkou a čokoládou.

autor: Petr Novotný

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.