Omáčka podle Anuše Kejřové
Suroviny: 3 malé kyselé okurky, 700 ml slabšího vývaru (třeba z kostky), koření: 4 ks nového, 7 pepřů, 1 bobkový list, špetka tymiánu, 1 lžíce mouky, 1/2 šálku kyselé smetany nebo mléka, cukr podle chuti.
Postup: Kyselé okurky na kostičky nakrájené dáme vařit do 3/4 litrového hrnku, naplněného slabou polévkou (vývarem). Zvlášť do hrnečku dáme vařit koření: nové koření, celý pepř, bobkový list a špetku tymiánu. Když je to dosti povařeno, procedíme to do omáčky. Lžící mouky rozkvedláme v kyselé smetaně nebo v mléce a omáčku tím zahustíme. Je-li příliš kyselá, přidáme kousek cukru; podle potřeby ji osolíme nebo okyselíme.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka