Palócké špízy
Suroviny: 250g svíčkové pečeně, 250g vepřové kýty, 100g čabajské klobásy, 100g slaniny, mletá pálivá paprika, pepř, sůl a olej.
Postup: Na špízy napichujeme střídavě osolené a opepřené plátky masa (mírně naklepané) a plátky slaniny a čabajky. Opečeme to ze všech stran. Zachytíme šťávu do které přidáme trochu soli a na špičku nože pálivé papriky, podlijeme 4 lžícemi vody a povaříme. Špízy na talíři touto šťávou přelijeme.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.