Turecký biftek
Suroviny: půl kg hovězího masa, 10 dkg rýže, 4 vejce, sůl, pepř, zelená petrželka, olej na smažení, 5 dkg hladké mouky, 10 dkg strouhanky a 1 lžíci mléka.
Postup: Hovězí maso najemno nameleme a promícháme s uvařenou rýží. Přidáme sůl, pepř, 2 vejce, petrželku a vše promícháme. Ze směsi uděláme menší placičky, které obalíme jako řízky v trojobalu tedy v hladké mouce, pak ve vajíčku (do vajíček přidáme lžíci mléka) a nakonec ve strouhance. Osmažíme a podáváme s bramborovou kaší.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka