Chleboví šneci

Suroviny: 250g hladké mouky, 250g celozrnné mouky, 30g droždí, lžička cukru, sůl, pepř, kysané zelí, anglická slanina, vajíčko a semínka (sezam apod.).

Postup: Uděláme si kvásek a z mouky zaděláme těsto. Nesmí se lepit. Necháme vykynout a potom ho rozválíme na dvě placky o tloušťce asi půl centimetru. Posypeme překrájeným kysaným zelím, osolíme, opepříme a posypeme pokrájenou anglickou slaninou. Zatočíme do rolády a nakrájíme z ní asi 1,5 cm řezy, které položíme na plech, necháme je chvíli nakynout, potřeme je vajíčkem, posypeme semínky a pečeme.

Dobrou chuť Vám přeje Petr Novotný a Český rozhlas Sever!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.