Francouzské kuře po slovensky

Suroviny: 1 kuře, sůl, pepř, olej, máslo, 150 ml bílého vína, 1 lžička solamylu, 150 g uzeného sýra, 200 ml kysané smetany, 1 lžička francouzské hořčice.

Postup: Kuře pokrájejte na menší kousky, osmažte je na směsi oleje a másla. Osolte a opepřete, kousky kuřete přikryjte a duste do měkka. Maso přeložte na teplý talíř. Slijte přebytečný tuk a do výpeku přidejte víno, ve kterém jste rozmíchali solamyl. Chvíli povařte, přisypte nastrouhaný sýr a vařte, dokud se sýr nerozpustí. Přidejte smetanu rozmíchanou s hořčicí a vše dobře promíchejte. Kousky kuřete uložte na plech, zalijte omáčkou a vložte do rozehřáté trouby. Zapečte do růžova. Podávejte s bramborovou kaší.

Dobrou chuť Vám přeje Petr Novotný a Český rozhlas Sever!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.