Karé na rožni

Suroviny: Vepřové karé, sůl, pepř, petržel, česnek, cibule, paprika, hořčice a červené víno.

Postup: Karé nakrájíme na hrubé plátky (1,5 cm), mírně naklepeme, uděláme nožem zářezy a dobře je potřeme solí, pepřem, petrželí, protlačeným česnekem a velmi jemně hořčicí. Maso naskládáme do mísy, zalijeme červeným vínem a dáme na 2-3 dny do lednice. Potom maso opečeme na rožni, popřípadě na pánvi z obou stran dokud se nám nevytvoří kůrka. Podáváme s černým chlebem nebo s brambory.

Dobrou chuť Vám přeje Petr Novotný a Český rozhlas Sever!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.