Bramboráky se škvarky a křenem
Suroviny: Půl kila syrových brambor, sůl, mletý pepř, majoránka, 2 vejce, 2 lžíce mléka, 6 stroužků česneku, 2 lžíce hladké mouky a krupice - dohromady, 200g jemných párků, 2 lžíce škvarků, 2 lžíce jemně nastrouhaného křenu a škvařené vepřové sádlo.
Postup: Z nastrouhaných brambor, vajec, mléka, pepře a utřeného česneku se solí, majoránky, mouky a krupice vytvoříme těsto jako na bramboráky. Potom přidáme nadrobno nakrájené škvarky a bramboráky upečeme na rozehřátém sádle. Při pečení vkládáme do těsta půlky nebo čtvrtky párků. Podáváme posypané strouhaným křenem.
Dobrou chuť Vám přeje Petr Novotný a Český rozhlas Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.