Pastitsada

Suroviny: 1kg zadního hovězího, 500g širokých nudlí, 3dc rajské šťávy, 4 cibule, 6 stroužků česneku, 1 lžíce másla, půl šálku olivového oleje, sklenice vývaru, sklenice červeného vína, 120g tvrdého nastrouhaného sýra, sůl a pepř.

Postup: Maso nakrájíme na šest dílů, osolíme, opepříme, každý prošpikujeme stroužkem česneku. Na jemno nakrájenou cibuli a maso vložíme do kastrolu s rozpáleným olejem a vše orestujeme. Poté podlijeme vínem a za chvilku rajskou šťávou. Za průběžného podlévání vývarem dusíme do měkka. Hotové maso vyjmeme. Nudle si uvaříme, scedíme, vmícháme do nich máslo, šťávu z masa a tvrdý nastrouhaný sýr.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.