Vepřové karé s ovocem

60dkg vepřového karé bez kosti, 10dkg sušených švestek, olej, sůl, pepř, 4 jablka a červená pálivá paprika.Maso omyjeme, osušíme, ostrým tenkým nožem nařízneme uprostřed otvor a opačnou stranou vařečky uděláme do masa "tunel", který naplníme vypeckovanými švestkami. Maso svážeme nití a ze všech stran prudce opečeme. Potom ho osolíme, okořeníme, podlijeme vodou, přiklopíme a pečeme do poloměkka. Přidáme nakrájená jablka, zbytek švestek, podlijeme a odkryté dopečeme. Během pečení maso natíráme olejem, ve kterém si rozmícháme červenou pálivou papriku.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.