Langedijská mísa

1 kg bílého zelí, půl kila mletého masa, 1 pórek, 1 cibule, 2 rajčata, sůl, 2 lžičky kari, pepř, 1 stroužek česneku, 15 dkg tvrdého sýra, olej a asi 40 dkg bramborové kaše.Na pánvi na oleji lehce osmažíme nadrobno nakrájené zelí, pórek, cibuli s kari, česnekem, pepřem a solí. Zvlášť osmažíme mleté maso tak, aby byla směs sypká. Doprostřed ohnivzdorné mísy vložíme masovou směs, navrch zelí a na okraje bramborovou kaši. Nahoru poskládáme vykrájená rajčata a posypeme strouhaným sýrem. Vše dáme zapéct do vyhřáté trouby (200 stupňů)na 20 minut.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.